Ansatsu Kyoushitsu




Merhabalar, bugün sizlere aşırı harika, zevkli, eğlenceli, duygusal ve bir o kadar da anlamlı bir animeyi tanıtacağım.

Bu animenin bitmesine gerçekten aşırı üzülmüştüm... Eh, bir süre boşlukta kaldığımı hissettikten sonra, "Kesinlikle bu animenin tanıtımını yapmalıyım!" dedim.

Gerek çizimleri, gerek konusu, gerek ilerleyişi, gerek karakterleri, her şeyi harikaydı.


Konusunu şöyle kendimce bir özet geçeyim.


Ay'ın %70'i yok edilmiş ve ay hilal şeklini almıştır. Bu olaydan ise çok güçlü ve öldürülemeyen bir yaratık (Koro-sensei) sorumlu tutulmuştur. Bu yaratık 1 sene sonra da Dünya'yı yok edeceğini duyurmuştur. 

Bir gün devlet ve bu yaratık arasında bir anlaşma yapılır. Yaratık "Kunugioka Ortaokulu"ndaki vasat ve umutsuz öğrencilerin toplandığı 3-E sınıfının öğretmeni olabilmek karşılığında, bu süre boyunca ona yapılan suikastlere izin verecektir. Böylece vasat 3-E sınıfı öğretmenli olan Koro-sensei'ye suikast düzenlemeye başlar. Diğer yandan da hayatları öğrencilerine çok değer veren Koro-sensei tarafından değişmeye başlar. Vasat 3-E sınıfı, yükselişe geçmektedir. Bir "suikast sınıfı" olarak! 


Konu kısaca böyle denebilir. Fakat göründüğünden çok daha derindir. Bir yandan suikast düzenlerken, diğer yandan hayatlarını değiştiren bu öğrencilerin hikayesini izleyecek ve Koro-sensei'yi çok seveceksiniz. Bazı noktakarda "Keşke bizim de böyle bir öşretmenimiz olsaydı..." diyeceksiniz. Gerçekten nerede Koro-sensei gibi öğretmen? 

Anime gerçekten çok anlamlı. Karakterleri ise çok kaliteli ve ilgi çekici. İzlediğim en iyi animelerin arasına başarıyla girdi Anatsu Kyoushitsu.


Bu kadar anlattığım yeter, karakterleri tanıtmaya başlayayım. Fakat önceden söyleyeyim. Oldukça fazla karakter var. Bu nedenle en çok karşılaşacağınız karakterleri koyacağım. Havanızı bozmamak için şrfsz karakterleri de eklemeyi düşünmüyorum. 😅


Koro-sensei



İşte bu o efsane Koro-sensei. Biraz ahtapota benzetebilirsiniz. Mach 20 hızına çıkabilen ve normal eşyalarla öldürülemeyen bir yaratık. Bu yüzden hükümet onu çldürebilecek özel bıçaklar, mermiler vb. üretiyor. Duygu durumlarına göre rengi değişebiliyor. Animeyi izledikçe göreceksiniz.

Tatlılara fazlasıyla düşkün. Tabii ki öğrencilerine de. Harika bir öğretmen.


Shiota Nagisa



"Kız mı? erkek mi?" diye fazlasıyla tereddüt ettiğimiz, hatta animedeki sınıf arkadaşlarının bile erkek olduğuna şaşırdığı Nagisa. Merak etmeyin, spoiler sayılmaz. 😅 Zayıf ve çelimsiz gibi görünse de suikaste yeteneği var. Ya Nagisa işte, izleyin anlarsınız. 😂


Akabane Karma


Herkesin hayran kaldığı Karma. Oldukça zeki, derslerde başarılı, dövüşte muazzam, takım yönetme becerisi iyi, eğlenceli bir tip. Her şeyi mükemmel. İşkence yöntemleri çok yenilikçi ayrıca. 🤣

Genellikle dersleri ekiyor. Utandığında kızarıyor, ama kızardığını görmek için bayağı bekleyeceksiniz sanırım. 😂


Kaede Kayano


Genellikle bol bol görecek olsanız da hep destekleyici tip olarak bileceksiniz. Sevecen ve tatlı bir tip. Spoiler vermiyorum bakın, kendimi tutmak zor. 

Neyse, Nagisa ile shiplenmiştir kendileri. 


Taiga Okajima


Sınıfın sapığıdır. İşi gücü sapıklık yapmak ve dikizlemektir.  



Terasaka Ryouma


Kabadayı tipli bu eleman, sınıfta kendi minik ve zararsız çetesine sahiptir. Oldukça da kütük kafalıdır. 


Isogai Yuuma


Akıllarda "Fakir Başkan İsogai" olarak kalan bu karakter, fakir bir aileye sahiptir. Fakat sınıfın kızlarınca ideal erkek tipi olarak görünmektedir ve etkileyicidir. Nazik ve iyi kalplidir. Elindeki her şeyi değerlendirmenin bir yolunu bulur. 😅



Nakamura Rio


Karma'dan sonraki ikinci şeytan 🤣 Dil konusunda yeteneklidir. Aslında eskiden oldukça zeki olmasına rağmen arkadaş edinebilmek için zekasını saklamayı tercih etmiştir. 


Itona Horibe


Sınıfa sonradan dahil olan bir karakterdir. Animede sürekli Koro-sensei'in kardeşi olarak bahsedilir başlarda. Zamanla tanıyacaksınız bu karakteri. 


Karasuma Tadaomi


Karasuma-sensei, devletin göndermiş olduğu bir ajandır. Dövüşte oldukça yeteneklidir. Fakat bu kütük olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yine de bazı sahnelerde hayran kalacak ve çok eğleneceksiniz. 



Irina Jelavich


Daha çok göreceğiniz adı ile, Bitch-sensei. Sınıfın İngilizce öğretmeni. Fakat aslında bir suikastçi. 

En başlarda belki de hazzetmeteceksiniz, çok yapışkan gelecek. Sinir olacaksınız. Fakat bir o kadar da komik bir karakter. Zamanla değişimini göreceksiniz.

Lakabının tamamen hakkını verdiğini de söylemek gerek 😂


Okuda Manami


Kimya'ya oldukça ilgilidir. Kendi dünyasının formüllerden oluştuğunu düşünmektedir. Koro-sensei ile zehir bile hazırladı. Kendine pek güvenmese de bu konuda oldukça yetenekli. 

Hayami Rinka (keskin nişancı) 

 


Keskin nişancılık konusunda doğal nir yeteneği vardır. Chiba Ryounosuke ile oldukça uyumludur. 


Chiba Ryunosuke (keskin nişancı) 


Sim Emo karakterine benzetilmiştir. Keskin nişancılık konusunda da oldukça yeteneklidir. Neredeyse hiç konuşmaz. 

Kanzaki Yukiko


Kanzaki sevilen, güzel ve mükemmel görünümlü bir kızdır. Fakat o bu dışarıdan görünenin aksine daha farklı biridir. Video oyunlarında da oldukça yeteneklidir. 

Ritsu


Robot mobot demeyin, pişman olursunuz. Ben robot diye hafife almıştım...



Sugino Tomohito 


Sınıfın beyzbol meraklısı Sugino. Sevdiği ünlü bir beyzbolcuyu taklit etmeye çalışsa da beceremiyor ve kötü oynamasına sebep oluyor. Ama Koro-sensei'yin yardımı ile kendi atış stilini buluyor. 



Eh, sanırım bu kadar karakter yeterli olur. Çok fazla karakter olduğundan dolayı yalnızca birkaçını paylaştım sizlerle. Umarım animeyi izlersiniz, gerçekten pişman olacağınızı düşünmüyorum. İlk bölümler belki izlerken o kadar sarmaz, ama orta ve son bölümleri daha iyiydi. Özellikle 2. sezondaki olaylar, geçmiş vs cidden harikaydı. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir anime. 

Eh, bu animeyi izlemeniz ve yorum yapmanız dileği ile, hoşçakalın! 



İyi seyirler! 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İçimdeki Müzik Kitap Tanıtımı ve Özeti

Çeşitli Türlerden Webtoon Önerileri

Who Made Me A Princess - Tanıtım

Beware of the Villainess (Tanıtım)

Çalıkuşu Dizi ve Kitap Tanıtımı